NL : FR
 RSS
Arrow Sitemap

Onze missie 

' Het FANC bevordert de doeltreffende bescherming van de bevolking, werknemers
en het leefmilieu tegen het gevaar van ioniserende straling '.

RADON

- PROFESSIONELEN -

Ontdek de informatie voor de professionele actoren en vindt snel en gericht de informatie die u zoekt.

- BEVOLKING -

Ontdek de informatie voor de bevolking en vindt snel en gericht de informatie die u zoekt.


Een stand van zaken bij de selectieprocedure voor een nieuwe Directeur-Generaal van het FANC

3 juli 2017 - Op vrijdag, 30 juni, kwam de Raad van Bestuur van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle bijeen om zich te buigen over de opvolging van de huidige Directeur-Generaal, de heer Jan Bens.

>> Lees meerHet FANC publiceert het SALTO-rapport van Doel 1 en 2

23 juni 2017 - Het rapport van de SALTO-missie (Safety Aspects of Long Term Operation) van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in de kernreactoren van Doel 1 en 2 is beschikbaar. De SALTO-missie vond plaats van 14 tot 23 februari 2017. Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) had deze missie aangevraagd bij het IAEA, in het kader van de langetermijnuitbating (Long Term Operation of LTO) van Doel 1 en 2 tot 2025. Op basis van het SALTO-rapport, oordeelt het IAEA dat ENGIE Electrabel het LTO-programma goed beheert, in overeenstemming met de internationale standaarden op dat vlak, maar ook dat er nog ruimte is voor verbetering.

>> Lees meerBelgoprocess vraagt wijziging en uitbreiding van exploitatievergunning voor site 1 aan

14 juni 2017 - Belgoprocess, het bedrijf dat instaat voor het beheer van radioactief afval, heeft een wijziging en uitbreiding van de huidige exploitatievergunning aangevraagd voor hun site 1 in Dessel. Deze site is vergund als inrichting van klasse I.

>> Lees meerHet FANC publiceert de inspectieverslagen van de waterstofvlokken in Doel 3 en Tihange 2

14 juni 2017 - Op 17 november 2015 gaf het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) groen licht voor de heropstart van de reactoren van Doel 3 en Tihange 2, na 3,5 jaar onderzoek als gevolg van de ontdekking van indicaties van waterstofvlokken in de reactorvaten van deze reactoren. Na deze evaluatie en op basis van het advies van verschillende onafhankelijke experts, besloot het FANC dat alle aspecten op het vlak van veiligheid in dit dossier afdoende waren beantwoord. Niettemin eiste het FANC dat ENGIE Electrabel op regelmatige tijdstippen nieuwe inspecties van deze reactorvaten zou uitvoeren.

>> Lees meerEerste vergadering van de Duits-Belgische nucleaire commissie

08 juni 2017 - Op 7 en 8 juni vond de eerste Duits-Belgische nucleaire commissie plaats. Een dergelijk overleg tussen experten van de Duitse en Belgische nucleaire regulator is een centraal gegeven in het Duits-Belgisch nucleaire verdrag, ondertekend door de Duitse minister van Leefmilieu Barbara Hendricks en de Belgische vice-premier Jan Jambon eind 2016. Deze commissie wil regelmatig overleggen met als doel het vertrouwen op te bouwen en elkaar over respectievelijke vragen in verband met nucleaire veiligheid te informeren.

>> Lees meerTransport van een lege verpakking naar België

08 juni 2017 - Vanochtend vond het transport van een lege verpakking plaats naar de site van Belgoprocess in Dessel. Het doel van dit lege transport is om de infrastructuren te testen en zo de veilige uitvoering van de toekomstige transporten te garanderen.

>> Lees meerConferentie van Europese nucleaire veiligheidsautoriteiten in Brussel

08 juni 2017 - De vierde editie van de tweejaarlijkse conferentie van ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group), de groep van de Europese veiligheidsautoriteiten, vindt plaats op 28 en 29 juni 2017 in Brussel.

Deze editie is de gelegenheid bij uitstek om alle belanghebbenden (exploitanten, industriëlen, NGO's, Europese Commissie, lidstaten) samen te brengen met de Europese autoriteiten voor nucleaire veiligheid en stralingsbescherming en sommigen van hun buitenlandse collega's in de Europese Unie, om de vooruitgang en de gemeenschappelijke uitdagingen op vlak van nucleaire veiligheid te bespreken.

>> Lees meer>> VORIGE BERICHTEN


Contact

 
 
 

INES

 


 printvriendelijk  Home

Copyright 2013 © - Wettelijke vermeldingen